واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت شماره دو اصفهان؛ نظارت گسترده بر کارگاهها، مواد غذایی و اماکن عمومی
مجموعۀ فعالیتهای اخیر واحد مهندسی بهداشت محیط مرکز بهداشت شماره دو اصفهان نشاندهنده تعهد جدی این تیم به سلامت عمومی و ایمنی بهداشت محیط در مناطق تحت پوشش است. در بازه زمانی اخیر، تیم بازرسی بهداشت محیط مرکز بهداشت شماره ۲ اقدام به نظارت و بازرسی کارگاههای تولید و عرضه آجیل و خشکبار در مناطق «صارمیه»، «جهاد»، «پیلهوران» و «زیار» نموده است؛ مهندس آبی، فتحی، داوری، حسنپور، رضویزاده، نسرین کاظمی، تیموری و نجار با حضور در محل کارگاهها ضمن بازدید دقیق از شرایط بهداشتی، اقدام به نمونهبرداری از محصولات تولیدی کردند تا سلامت آجیل و خشکبار عرضهشده برای مصرف عموم بهطور جدی ارزیابی شود.
در ادامه، در پاسخ به شکایت مردمی مبنی بر بروز مسمومیت پس از مصرف غذا، یک واحد مجتمع غذایی در شهر «بهارستان» پلمپ گردید؛ همچنین ۱۱ عدد قلیان کامل از محل جمعآوری و حدود ۴۰ کیلوگرم بستنی فاقد مشخصات بهداشتی معدوم شد — این اقدام توسط کارشناس بهداشت محیط این مرکز، مهندس کریمی انجام شد.
علاوه بر آن، دو سالن زیبایی در منطقه تحت پوشش مرکز (ملک‑شهر) نیز به دلیل فعالیتهای غیرمجاز — از جمله انجام تاتو و میکروبیگمنتیشن — توسط کارشناس بهداشت محیط، مهندس نصیری، در وضعیت بحرانی تشخیص داده شده و پلمپ شدند.
در حوزه مراکز عمومی و دانشگاهی نیز، بازرسیهایی از رستورانها و سالنهای غذاخوری در دانشگاه اصفهان انجام گردید؛ این بازدید توسط مهندس شریفپور صورت پذیرفت و در پی آن جلسهای با حضور کارشناسان ستادی واحد بهداشت محیط — از جمله مهندس مریم کاظمی و زمانینژاد — برای بررسی و رفع نواقص بهداشتی موجود برگزار شد.
همچنین در ادامه نظارتها، آشپزخانه یک هنرستان واقع در منطقه تحت پوشش مرکز بهداشت قائـدی به علت عرضه فستفود در شرایط نامناسب بهداشتی توسط کارشناس بهداشت محیط، مهندس آبی، پلمپ گردید.
بعلاوه اجرای طرح نظارت و بازرسی بر کارگاههای فرآوری آجیل و خشکبار در مناطق تحت پوشش مرکز بهداشت شماره دو توسط سرکار خانمها مهندس رضویزاده، حسنپور و روشنایی نیز انجام شد.
تمام این اقدامات — از بازرسی و نمونهبرداری، تا معدومسازی مواد غذایی مخاطرهآمیز، پلمپ واحدهای متخلف و کنترل سالنهای زیبایی و مراکز آموزشی — در چارچوب مسئولیت صنفی کارشناسان بهداشت محیط انجام شد. چنین نظارت و کنترلی برای تضمین عرضه مواد غذایی ایمن، حفظ سلامت مصرفکنندگان و کاهش خطر بیماریهای منتقله از غذا و محیط، ضروری است. بر اساس دستورالعملهای نظارت بهداشتی بر آشپزخانهها، رستورانها و مراکز تهیه و عرضه غذا، ارزیابی دقیق شرایط بهداشتی، تجهیزات، فرآیند شستوشو و نگهداری و دفع صحیح فاضلاب و پسماند از الزامات اجتنابناپذیر است.
در نتیجه، عملکرد فعال و قاطع واحد بهداشت محیط مرکز شماره دو اصفهان پیام روشنی دارد: هیچگونه کوتاهی در زمینه بهداشت و ایمنی مواد غذایی و خدمات عمومی پذیرفتنی نیست و بازرسی مستمر و اعمال قانون، ضامن سلامت جامعه است.